Merkel nimetas «kebabimõrvu» häbiväärseks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetavad «kebabimõrvarid» Beate Zschäpe (vasakult), Uwe Böhnhardt ja Uwe Mundlos kuulutati tagaotsitavaks juba 1998. aastal. Zschäpe andis end eelmisel nädalal politseile üles, Uwed sooritasid enesetapu.
Väidetavad «kebabimõrvarid» Beate Zschäpe (vasakult), Uwe Böhnhardt ja Uwe Mundlos kuulutati tagaotsitavaks juba 1998. aastal. Zschäpe andis end eelmisel nädalal politseile üles, Uwed sooritasid enesetapu. Foto: SCANPIX

Saksa liidukantsler Angela Merkel nimetas häbiväärseks Saksamaad vapustanud üheksa sisserännanu ja naispolitseiniku tapmist.

«On häbiväärne, et midagi sellist juhtus meie riigis,» kommenteeris Merkel viimase kümne aasta jooksul toime pandud mõrvu, milles võimud kahtlustavad neonatside rühmitust. «Me uurime seda hoolikalt. Me võlgneme selle nendele inimestele, kes kaotasid oma elu,» lisas kantsler BBC vahendusel.

Saksa võimud on seoses üheksa türgi päritolu sisserännanu ja naispolitseiniku tapmisega sattunud kriitikatule alla. Siseminister Hans-Peter Friedrich oli eile sunnitud tunnistama võimude puudulikku tööd juhtumi lahendamisel.

Saksa meedia teatel võib Merkel vihamõrvade valguses taas nõuda paremäärmusliku Saksamaa Natsionaaldemokraatliku Partei (NPD) keelustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles