Aserbaidžaani võimud takistavad välismaiste raadiojaamade tegevust

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aserbaidžaanis takistatakse välismaiste raadiojaamade tööd.
Aserbaidžaanis takistatakse välismaiste raadiojaamade tööd. Foto: Reuters / Scanpix

Aserbaidžaani riiklik ringhäälingunõukogu võttis vastu otsuse, mille kohaselt peatatakse riigis alates järgmisest aastast välismaiste raadiojaamade saadete edastamine.


Riiklikel sagedustel ei saa enam saateid edastada raadiojaamad Vabadus, Ameerika Hääl, BBC ja Europa Plus, mille litsentse alates 1. jaanuarist ei pikendata, vahendas Interfax.

Aserbaidžaani presidendi Ilham Aliyevi kantselei sotsiaalpoliitika osakonna ülem Ali Hasanov põhjendas möödunud esmaspäeval ajakirjanikele antud usutluses välismaiste raadiojaamade tegevuse takistamist maailmapraktikast lähtuvate tendentsidega.

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) järelvalvekomitee raportöörid, Demokraatlike Institutsioonide ja Inimõiguste Büroo (ODIHR) ja Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) esindajad ning mitmete teiste rahvusvaheliste organisatsioonide delegatsioonid on heitnud Aserbaidžaanile ette sõna- ja pressivabaduse piiramist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles