FMR: Vene linnades on võetud kinni 1500 Tadžikistanist pärit illegaali

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tadžikistanist pärit võõrtöölised kapsakoormaga Moskva lähistel oleval turul.
Tadžikistanist pärit võõrtöölised kapsakoormaga Moskva lähistel oleval turul. Foto: SCANPIX

Vene migrantide ühenduse (FMR) andmetel on viimastel nädalatel võetud kinni enam kui 1500 riigis illegaalselt viibivat Tadžikistani kodanikku, kuid nende väljasaatmise protsess pole veel alanud.

FMRi juht Muhammad Amin rääkis Interfaxile, et eile jõudsid temani andmed tadžiki migrantide intensiivsetest kontrollimistest Kurganis, Krasnodaris ja mitmes teiseski linnas. «Praegu pole selge, kas kinnipeetud visatakse välja või mitte,» lisas ta.

Amin arutas tekkinud keerulist olukorda eile Tadžikistani diplomaatidega Moskvas. «Me loodame, et probleem saab lähiajal rahumeelselt lahendatud, et kriis ületatakse ja meie lendur naaseb koju Venemaale,» rääkis ta.

Eelmisel nädalal saabus informatsioon, et Tadžikistanist pärit võõrtöölistel algasid probleemid tööloa saamisega Venemaal.

Sellele eelnes Venemaa hoiatus vastusammudest Tadžikistani kohtu otsusele saata 8,5 aastaks trellide taha kaks Vene firma Rolkan heaks töötanud pilooti. Üks lenduritest on Vene kodanik Vladimir Sadovnitši ja teine Eesti kodanik Aleksei Rudenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles