Provokatiivne näidend ärritab Prantsuse kristlasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demonstratsioon "Kolgata pikniku" vastu Pariisis oktoobris.
Demonstratsioon "Kolgata pikniku" vastu Pariisis oktoobris. Foto: SCANPIX

Prantsuse kristlikud organisatsioonid on hukka mõistnud Jeesuse elust rääkiva provotseeriva näidendi «Kolgata piknik», mis Prantsusmaal täna õhtul esietendub.

Kristlikud fundamentalistid plaanivad esietenduse toimumispaigas Toulouse'i linnas täna korraldada meeleavalduse. Vasakpoolsed kavandavad aga vastudemonstratsiooni sõnavabaduse kaitseks, vahendas BBC News.

Toulouse'i katoliku kiriku peapiiskopi Robert Le Galli sõnul rüvetab näidend paljude usklike tõekspidamisi, kuid kutsus kristlasi hoiduma vägivallast.

Teatri mänedžeri Jacky Ohayoni sõnul pole Argentinast pärit Rodrigo Garcia näidend pühaduseteotus. Ohayon ütles, et Madridi teatris jooksis tükk kuus kuud ilma probleemideta.

Fréjus-Touloni piiskopi Dominique Rey sõnul kujutab Garcia Jeesus Kristust hullu, koera, püromaani ja «saatan-hoorana», kes pole parem kui terrorist.

Garcia ise ütles, et näidend näitab Jeesuse elu läbi kaasaegse tarbimisühiskonna.

«Leian, et on tervislik, kui inimesed sõna võtavad ja ütlevad, et neile see ei meeldi, isegi kui see, mida ma näitan, on vaid peegeldus sellest, mis iga päev meie silme ees toimub, kuid mida keegi ei soovi näha,» ütles Garcia ajalehele La Dépêche.

Toulouse'i võimud lükkasid tagasi katoliiklike rühmituste katse näidend keelata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles