Vene parlament hoiatas Tadžikistani

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli-meelse noorteliikumise aktivistid nõudsid Tadžikistani Moskva saatkonna ees Vene kodanikust piloodi Vladimir Sadovnitši vabastamist.
Kremli-meelse noorteliikumise aktivistid nõudsid Tadžikistani Moskva saatkonna ees Vene kodanikust piloodi Vladimir Sadovnitši vabastamist. Foto: SCANPIX

Venemaa parlamendi alamkoda võttis vastu resolutsiooni, milles nimetas Vene ja Eesti kodanikest pilootide süüdimõistmist poliitiliseks ja põhjendamatuks.

Riigiduuma hinnangul seab Vene kodanikust piloodile Vladimir Sadovnitšile ja tema Eesti kodanikust kolleegile Aleksei Rudenkole määratud kaheksa ja poole aasta pikkune vanglakaristus ohtu Venemaa ja Tadžikistani strateegilise partnerluse, vahendas RIA Novosti.

Resolutsiooni kohaselt on süüdimõistev otsus ajendatud poliitilistest kaalutlustest ja piloodid tuleks koheselt vabastada.

«Kohtuotsus on põhjustanud Venemaa Föderatsioonis arusaamatust ja pettumust ning tõstatanud palju küsimusi, tuues kaasa äärmiselt negatiivse reaktsiooni,» seisis resolutsioonis.

8. novembril mõistis Kurgan-Tjube (ka Kurgonteppa – toim) linnakohus Rudenko ja Sadovnitši süüdi kolmes kuriteos – rahvusvaheliste lennureeglite rikkumises, ebaseaduslikus Tadžikistani riigipiiri ületamises ja salakaubaveos ning määras mõlemale mehele kümne ja poole aasta pikkuse vanglakaristuse, mida hiljem vähendati kahe aasta võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles