Galerii: Jaapani maavärina ohvrite arv tõusis kaheksani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani põhjasaart Hokkaidot raputas täna varahommikul tugev 6,6 magnituudine maavärin, surma sai vähemalt kaheksa inimest, teatasid USA geoloogiateenistus (USGS) ja kohalik meedia.

Maavärinaga kaasnenud maalihetes on kadunuks jäänud kümneid inimesi. Tsunamihoiatust ei antud.

Tõuke kese asus Sapporo linnast 62 kilomeetri kaugusel kagus. Mõned minutid hiljem järgnes ka 5,3 magnituudine järeltõuge. Nõrgemad järeltõuked jätkusid läbi öö.

Maavärin kahjustas piirkonda varustavat maasoojusenergia jaama, jättes kolm miljonit inimest elektrita. Muuhulgas jäi vooluta Sapporo tuletorn.

Valitsuse eestkõneleja Yoshihide Suga teatas kahe inimese surmast ning meedia teatel on 40 inimest kadunud. Suga sõnul eidis aset vähemalt kuus maalihet ja varises kokku kuus elumaja.

Kohalike meediakanalite andmetel sai surma 82-aastane mees, kes kukkus tõuke ajal trepist alla.

Suga sõnul reageerib katastroofile 20 000 päästetöötjat, kelle seas on nii politseinikke kui ka sõjaväelasi ning ilmselt liitub jõupingutustega veel 20 000 sõjaväelast.

«Ma ärkasin kella kolme ajal öösel tugeva tõuke peale. Oli täielik pimedus ja isegi liiklusvalgustus ei põlenud väljas,» kirjeldas Sapporo kesklinna elanik Akira Fukui.

«Ma olin väga hirmunud. Ma tundsin vappumist, mis kestis umbes 30 sekundit. Ma olin kuuendal korrusel ja see oli väga õudne,» kirjeldas teine linnaelanik kohalikule rahvusringhäälingule.

Jaapan on endiselt taastumas teisipäeval riigi lääneosa tabanud riigi viimase 25 aasta rängimast taifuunist, mis nõudis vähemalt 11 inimelu ja tekitas ja kahjustas tõsiselt piirkonna tähtsaimat Kansai lennujaama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles