Kabuli kaksikplahvatuses hukkus 20 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabuli pommirünnakus viga saanud mees.
Kabuli pommirünnakus viga saanud mees. Foto: Rahmat Gul / AP / Scanpix

Kabulis sai eile kahes plahvatuses surma 20 inimest, teiste seas kaks ajakirjanikku, ja vigastada 70 inimest, teatasid võimud.

Esmalt õhkis enesetapuründaja end pealinna šiialinnajaos ühes spordiklubis, ütles politsei pressiesindaja Hashmat Stanikzai. Tund aega hiljem plahvatas lõhkeainelastis auto spordiklubi ees, kuhu olid kogunenud ajakirjanikud ja julgeolekujõud.

Väljaanne Tolo News kinnitas kahe oma ajakirjaniku hukkumist teises plahvatuses, milles sai teiste seas viga veel neli ajakirjanikku.

President Ashraf Ghani taunis rünnakut ja ütles, et rünnak tsiviilisikute ja meediatöötajate vastu on rünnak sõnavabadusele ja inimsusevastane kuritegu. Keegi ei ole rünnaku eest seni vastutust võtnud.

Esimest rünnakut väidetavalt pealt näinud sotsiaalmeediakasutajad ütlesid, et pommar tappis kõigepealt klubi turvamehed ja lasi seejärel end klubis õhku.

«Ta õhkis end siseruumides, kuhu oli kogunenud suur arv sportlasi. On palju surnuid ja haavatuid,» kirjutas Mohammad Hanif Facebookis.

Islamiliikumine Taliban ja äärmusrühmitus Islamiriik (IS) on tänavu korraldanud Kabulis arvukalt ohvriterohkeid rünnakuid. Viimane suurem rünnak korraldati Afganistani pealinnas 15. augustil, kui enesetapuründaja õhkis end hariduskeskuses, tappes kümneid õpilasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles