Kanadas seisab kohtu ees kolm tütart ja naise mõrvanud mees

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oma esimese abikaasa ja kolme teismelise tütre aumõrvamise pärast Kanadas kohtu all olev mees teatas, et on õnnelik, et tapetud on surnud, ja teeks täpselt sama uuesti, kirjutab ajaleht Irish Independent.


Seoses nelja naise mõrvaga on Ontarios kohtu all 58-aastane Mohammad Shafia, tema 41-aastane teine naine Tooba Mahommad Yahya ja nende 20-aastane poeg Hamed.

Ohvriteks olid 2009. aastal tapetud Shafia esimene naine – toona 50-aastane Rona Amir Mohammad – ning kolm tütart Zainab Shafia, Sahar Shafia ja Geeti Shafia, kel oli vanust vastavalt 19, 17 ja 13 aastat.

Mohammed Shafia sõnul oli tegu aumõrvaga, et vabaneda häbist, mida need naised oma perekonnale on toonud selliste asjadega nagu näiteks poiss-sõprade omamine. Tema, ta teine naine ja poeg vahistati pärast seda, kui pere auto leiti 2009. aasta juunis nelja naise laibaga Kingstoni kanalist. Kohtuekspertiis tuvastas, et naised uppusid.

Enne 2007. aastal Kanadasse kolimist oli Shafia pere elanud Austraalias, Pakistanis ja Dubais.

«Ma ütlen iseendale: «Sa talitasid õigesti.». Kas sa ei teeks sama uuesti, kui nad ka sada korda uuesti ellu ärkaksid?» ütleb Mohammad Shafia ühel kohtu käsutuses oleval lindistusel Yahyale paar päeva uputamist, kui tema teine abikaasa avaldab kahetsust kahe noorema tütre surma pärast. «Ei, Tooba, nad olid reeturid.»

«Nad olid reeturid. Nad reetsid nii end kui meid. Nagu see naine, kes seisab tee ääres ja kui sa auto peatad, läheks ta sinuga igale poole,» jätkab Shafia. «Nüüd on nad läinud, sitta nende haudadele.»

Järgmisel päeval lisas Shafia veel: «Mul on hea meel ja mu südametunnistus on puhas. Nad ei talitanud hästi ja Jumal karistas neid.»

Kohtul on ka lindistusi, kus Mohammad Shafia palub teisel abikaasal ja pojal olla tugev, leides, et pole midagi väärtuslikumat kui au. «Ma ütlen su emale, et ta oleks mehine nagu sina oled alati olnud. Ma tean, et see teeb haiget, ära üldse muretse, ära kahetse,» kuulutab ta.

Kohtus ütles Mohammad Shafia, et abiellus Yahyaga seetõttu, et Rona Amir Mohammad lapsi ei saanud. Kolmik elas polügaamses abielus.

Isa oli pahandanud see, et vanim tütar Zainab jooksis mõneks nädalaks kodunt ära ning kaks nooremat palusid ametnikke, et nood võtaksid nad kodust sealse vägivalla tõttu ära. Süüdimõistmise korral võib Mohammad Shafiat oodata eluaegne vangistus.

Alates 2002. aastast on Kanadas toime pandud 13 aumõrva.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles