Seehofer: migratsioon on kõigi poliitiliste probleemide algus (1)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Saksamaa siseminister Horst Seehofer.
Saksamaa siseminister Horst Seehofer. Foto: Reiner Zensen / imago/ Scanpix

Saksa siseminister Horst Seehoferi sõnul on migratsioon kõigi Saksamaad vaevavate poliitiliste probleemide alus ning väljendas mõistmist Chemnitzi meeleavaldajate osas.

Baieri liidumaa Konservatiivse Kristlik-Sotsiaalse Liidu (CSU) esimees Seehofer lausus, et migratsioon on kõigi Saksamaa poliitiliste probleemide alus ja põhjus, miks suurparteid oma toetust kaotavad.

«Paljud inimesed seostavad nüüd oma sotsiaalseid probleeme migratsiooniküsimusega,» sõnas siseminister väljaandele Rheinische Post, lisades, et kui Saksamaa oma migratsioonipoliitikat ei muuda, jätkub suurparteide toetuse langus.

Sel aastal kantsler Angela Merkeli parteiga ulatusliku migratsioonitüli algatanud Seehoferit süüdistatakse Chemnitzi paremäärmuslaste meeleavalduste osas silma kinni pigistamises.

Seehofer lausus Rheinische Postile, et meeleavaldajad, kes tegid tänaval natsisaluuti, võetakse vastutusele ning CSU ei ole paremäärmusluse osas pime.

Samas märkis Seehofer, et mõistab rahulolematust, mida tekitas Chemnitzi meeleavaldused algatanud Saksa-Kuuba kodaniku tapmine Süüriast ja Afganistanist pärit migrantide poolt ning lisas, et tänavatele tulemine ei tee inimestest veel natse.

Seehoferi sõnul oleks ta ka ise tänavatele läinud, kui ei oleks minister, kuid loomulikult mitte radikaalide ridades.

Merkel on radikaalsed meeleavaldajad selgelt hukka mõistnud, öeldes, et Chemnitzis vallandunud vihkamine on viinud süütute inimeste tagakiusamiseni.

Saksimaa valitsusjuht Michael Kretschmer aga väitis, et Chemnitzis ei tegutse jõuke ega pogromme, mis on toonud kaasa kriitika, et haldusjuht ignoreerib idapoolses liidumaas pead tõstnud paremäärmuslust.

Tagasi üles