Kreml: Venemaa ei uuri Skripalide mürgitamises süüdistatud mehi (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Petrov ja Ruslan Boširov.
Alexander Petrov ja Ruslan Boširov. Foto: Capital Pictures/Scanpix

Venemaa ei uuri kahte meest, keda Suurbritanna süüdistab endisele Vene topeltagendile Sergei Skripalile ja tema tütrele Juliale närvimürgirünnaku sooritamises, teatas Kremli kõneisik täna.

Venemaa sõnul esitas Suurbritannia eile kahtlusalustele Alexander Petrovile ja Ruslan Boširovile tagaselja süüdistuse, väites, et nad on Vene sõjaväeluure liikmed.

Briti peaminister Theresa May süüdistab Vene valitsust märtsis Lõuna-Inglismaal Salisburys aset leidnud rünnaku korraldamises.

President Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov ütles täna, et May süüdistus on vastuvõetamatu.

«Meie jaoks on igat sorti Vene juhtkonda puudutavad süüdistused vastuvõetamatud,» ütles Peskov ajakirjanikele.

Venemaa on pikalt eitanud seotust Salisburys toimunud närvimürgirünnakuga, mille järel haigestusid raskelt Sergei ja Julia Skripal.

«Venemaa kõrgeimal juhtkonnal, nendest allpool olevate tasandite ametnikel ega ametlikel esindajatel pole mitte mingit pistmist Salisburys toimunuga,» lausus Peskov.

Venemaal pole ühtegi põhjust uurida isikuid, kellele eile süüdistus esitati, sest Suurbritannia ei ole juhtumis õigusabi palunud, lisas ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles