Tadžikistani ametivõimud kutsusid Vene saadiku vaibale

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene ja Tadžikistani suhteid pingestab trellide taha saadetud pilootide kohtuasi.
Vene ja Tadžikistani suhteid pingestab trellide taha saadetud pilootide kohtuasi. Foto: SCANPIX

Vene suursaadik Tadžikistanis Juri Popov kohtus eile õhtul Dušanbes riigi asevälisministri Madmudžon Sobiroviga, kes väljendas muret negatiivsete hoiakute ja väljaütlemiste üle Tadžikistani ja tadžikkide kohta Venemaal.

Sobirovi sõnul on negatiivsete kommentaaride taga Vene firma heaks töötanud pilootide süüdimõistmine Tadžikistani kohtus, vahendas ITAR-TASS. «Kommentaatorid annavad poliitilise varjundi asjale, millel on üksnes juriidiline iseloom,» märkis ta.

Ka pole asevälisminister rahul Vene migratsiooniametnike tegevusega, kes õigusvastaselt kavatsevad saata riigist välja seal töötavaid Tadžikistani kodanikke.

Ta lükkas ümber Vene peasanitaararsti Gennadi Oništšenko väljaütlemised «HIVi justnagu massilisest levikust ja tuberkuloosist tadžikkidest võõrtööliste seas».

Sobirov ütles Vene suursaadikule, et sellised väljaütlemised pole kooskõlas strateegilise partnerluse vaimu ja kahe riigi heanaaberlike suhetega.

Popov lubas, et edastab pretensioonid Venemaa juhtkonnale ja väljendas lootust olukorra kiire lahenemise üle.

Kahe riigi suhted pingestusid pärast seda, kui Tadžikistani kohus karistas Vene kodanikku Vladimir Sadovnitšit ja Eesti kodanikku Aleksei Rudenkot 8,5 aasta pikkuse vangistusega.

Taoline otsus tekitas hämmingut nii Vene kui Eesti ametivõimudes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles