Brasiilias sai noarünnakus vigastada presidendikandidaat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jair Bolsonaro enne pussitamist toetajate õlgadel.
Jair Bolsonaro enne pussitamist toetajate õlgadel. Foto: Antonio Scorza / AP

Brasiilia konservatiivide presidendikandidaat Jair Bolsonaro sai neljapäeval tõsiselt vigastada, kui teda rünnati riigi kaguosas asuvas Minas Geraisi osariigis kampaaniaürituse ajal noaga, teatas poliitiku poeg.

Flavio Bolsonaro sõnul said viga 63-aastase presidendikandidaadi maks, kopsud ja soolestik ning mees kaotas palju verd.

Sotsiaalmeedias ja riigitelevisioonis edastatud kaadritel võis näha, kuidas toetajad kannavad Bolsonarot õlgadel Juiz de Fora linnas. Pärast seda järgneski noarünnak.

Bolsonaro on kongresmen ja endine armeekapten, kes on lubanud täita oma valitsuse endiste ja praeguste sõjaväelastega. Tema lubadused korruptsiooni ja kuritegevuse vastu võidelda on viinud ta arvamusuuringutes teisele kohale, kuigi vaid 20 protsendiga häältest. Teda on samas tabanud ka terav kriitika seoses aastate vältel tehtud hulgaliste rassistlike, seksistlike ja homofoobsete kommentaaridega. Bolsonaro nimetas augusti alguses oma asepresidendikandidaadiks reservkindral Antônio Hamilton Mourão.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles