ETA lõpetas aasta pommiplahvatusega

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania põhjaosas Bilbaos asuva Baskimaa kohaliku telejaama lähistel plahvatas autopomm. Rünnaku eest võttis vastutuse baski separatistide rühmitus ETA.

Plahvatus toimus kohaliku aja järgi kella 11 paiku, kuid keegi õnnetuses viga ei saanud, sest enne plahvatust said tele- ja raadiokanali EiTB töötajad anonüümse pommihoiatuse, vahendas AFP.

Lähedal olevate hoonete elanikke hoiatati ning telejaama töötajad õnnestus peakorterist kõigest mõni minut enne pommiplahvatuse toimumist evakueerida.

Võimas plahvatus purustas hoonete aknaid ning süütas kõrvalasuvaid autosid.

Politsei oli enne lõhkeseadeldise asukoha kindlaks teinud, sest avastas EiTB hoone lähistele pargitud kahtlase auto, kelle omanik leiti Bilbao lähedalt metsast kinniseotuna.

Ühe analüütiku sõnul oli plahvatus suunatud mõõdukate Baski iseseisvuslaste hoiatamiseks, kes taotlevad piirkonnale laiaulatuslikku autonoomiat, kuid ei soovi Hispaaniast lahku lüüa.

Neli aastakümmet kestnud relvakampaania jooksul on ETA korraldatud rünnakutes hukkunud rohkem kui 820 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles