Saksa luurejuhi väitel ei ole tõendeid Chemnitzis välismaalaste ründamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremäärmuslaste meeleavaldus Chemnitzis.
Paremäärmuslaste meeleavaldus Chemnitzis. Foto: Jens Meyer / AP / Scanpix

Saksa siseluureameti juhi väitel ei ole põhjust uskuda teateid välismaalaste vastu suunatud rünnakutest Chemnitzi meeleavalduste käigus Saksamaal. Samas näitab internetis leviv video selgelt paremäärmuslaste rünnakut välismaise päritolu isiku vastu.

Saksa siseluure juhataja Hans-Georg Maassen väljendas kahtlust teadete suhtes paremäärmuslaste rünnakute osas välismaist päritolu isikute vastu Chemnitzis toimunud meeleavaldustel.

«Ma suhtun skeptiliselt meedia teadetesse paremäärmuslaste rünnakute osas Chemnitzis,» sõnas Maassen.

Maassen suhtus kriitiliselt ka internetis laialt jagatud videosse, milles on näha paremäärmuslaste rünnakut mitte-saksa päritolu isiku vastu. «Pole mingeid tõendeid väitmaks, et see internetis leviv video väidetavast juhtumist on autentne,» lisas siseluurejuht.

Maassen märkis, et tema töötajad ei ole leidnud usaldusväärseid tõendeid, et selline juhtum oleks aset leidnud. «On alusta arvata, et see on tahtlik valeinfo, võib-olla eesmärgiga juhtida tähelepanu kõrvale Chemnitzis toimunud mõrvalt,» lisas luurejuht vihjates 35-aastase Saksa-Kuuba päritolu mehe tapmisele kahe migrandi poolt.

Maassen on sattunud hiljuti kriitika alla seoses seletamatute kohtumistega immigratsioonivastase partei Alternatiiv Saksamaale (AfD) esindajatega. Endise AfD liikme kirjutatud raamatus väidetakse, et kohtumistel jagas Maassen endisele AfD esinaisele Frauke Petryle juhiseid, kuidas vältida BfV jälgimistegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles