Sydney vanadekodu süütamises kahtlustatakse ühte hooldajat

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjeauto Austraalias Quakers Hilli vanadekodu juures.
Tuletõrjeauto Austraalias Quakers Hilli vanadekodu juures. Foto: SCANPIX

Austraalias Sydneys asuvas vanadekodus juhtunud tuleõnnetus võis politsei oletuste järgi saada alguse süütamisest ja seetõttu võeti kahtlustatavana kinni samas töötanud mees.

Kahjutuli möllas Quakers Hilli vanadekodus üleeile. Õnnetuses hukkus viis vanurit, kuues vanainimene suri täna hommikul haiglas, vahendas Australia Network News.

Lisaks sai viga umbes 30 inimest, kellest enam kui tosin lebab intensiivravi osakonnas.

Politsei võttis kahtlustatavana kinni vanadekodus hooldajana töötanud 35-aastase Roger Deani. Mees astub kohtu ette 24. novembril.

Austraalia meedia andmetel oli Dean töötanud seal alles kaks kuud. Uus-Lõuna- Walesi osariigi ametivõimud andsid korralduse vaadata üle vanadekodudes töötavate inimeste võimalikud kuriteoregistrid.

Irooniline on see, et meedia jõudis Deanist teha juba ka sangari. «Ma tegin kõik, mis suutsin, et tuua inimesed välja. Suitsu oli palju, kuid me saime mitu inimest ära päästa ja see on tähtsaim,» rääkis mees telekanalile, kui kahjutuli veel möllas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles