Skripalide mürgitajad esinesid Briti viisa saamiseks ettevõtjatena (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Petrov ja Ruslan Boširov Salisbury rongijaamas.
Aleksandr Petrov ja Ruslan Boširov Salisbury rongijaamas. Foto: HANDOUT / REUTERS

Kaks venelast, keda Suurbritannia süüdistab endise Vene topeltagendi ja tema tütre mürgitamises Inglismaal, esinesid rünnaku tarbeks Briti viisa saamiseks ettevõtjatena, kirjutas Briti päevaleht The Daily Telegraph eile julgeolekuallikale tuginedes.

Briti võimud väljastasid üleeuroopalise korralduse vahistada Aleksandr Petrov ja Ruslan Boširov. Kahtlustatakse, et mõlemad on Vene sõjaväeluure liikmed.

Neid süüdistatakse katses tappa endine Vene luuraja Sergei Skripal ja tema tütar Julia 4. märtsil Inglismaal Salisburys. Londoni hinnangul oli rünnakul Kremli heakskiit.

Julgeolekuallikas ütles Telegraphile, et mõlemad mehed väitsid viisa saamiseks Suurbritannia konsulaadile Peterburis, et on ettevõtjad.

Nad ütlesid võimudele, et töötavad rahvusvahelise kaubanduse vallas. Mõlemad näitasid oma visiitkaarte ning esitasid ka pangakontode väljavõtted tõestamaks, et neil on viisa saamiseks vajalik vara.

Briti politsei sõnul reisid mehed Suurbritanniasse Vene passidega, kus olid antud nimed Aleksandr Petrov ja Ruslan Boširov.

Briti võimud on kindlad, et need on valenimed. Daily Telegraph kirjutas, et nende tegelikud nimed on julgeolekuametitele teada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles