Boris Johnson ja tema abikaasa teatasid lahutusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Wheeler ja Boris Johnson.
Marina Wheeler ja Boris Johnson. Foto: Stefan Rousseau / PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti endine välisminister ja Brexiti üks käilakujusid Boris Johnson ning tema abikaasa Marina Wheeler teatasid täna lahutamisest.

Paar teatas kavandatavast lahutusest pärast seda, kui tabloid The Sun kirjutas oma esiküljel, et paar läks lahku Johnsoni truudusetuse tõttu.

«Mitu kuud tagasi, pärast 25 aastat abielu, otsustasime, et meie paremates huvides on minna lahku,» ütlesid Johnson ja Wheeler ühisavalduses. «Hiljem otsustasime lahutada ja see protsess käib.»

«Jätkame sõpradena meie nelja lapse toetamist eelseisvatel aastatel. Rohkem me ei kommenteeri,» lisasid nad.

Johnson on oma truudusetust varem tunnistanud.

Briti sisepoliitikas on laialt levinud arvamus, et Johnson üritab kukutada peaminister Theresa Mayd Konservatiivse Partei juhikohalt ja mõlemad ametid endale võtta.

Suni hinnangul võib paljastus kahjustada Johnsoni võimule saamise võimalust. Teiste kommentaatorite hinnangul võib aga paljastus tulla Johnsonile kasuks, sest võimupöörde ajaks on tal vähem potentsiaalselt piinlikke asju, mida paljastada.

Lahutus avaldati mõni nädal enne Konservatiivse Partei iga-aastast konverentsi. Oodatakse, et Johnson peab seal kõne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles