Balti riigid nõudsid Walmartilt nõukogude sümboolikaga kaupade kõrvaldamist (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude Liidu sümboolikaga t-särk Walmarti veebipoes.
Nõukogude Liidu sümboolikaga t-särk Walmarti veebipoes. Foto: Walmart

Balti riikide saadikute grupp saatis USA kaupluseketile Walmart kirja, milles nõuti nõukogude sümboolikaga kaupade müügilt kõrvaldamist.

Eesti, Läti ja Leedu parlamendisaadikute rühm palus kirjas Walmartile näidata korporatiivset vastutustundlikkust ja keelata oma poodides Nõukogude Liidu sümboolikaga toodete müümine.

Nõukogude sümboolikaga riietus on näiteks Leedus keelatud sama seaduse alusel, mis keelab ka natsisümboolika kandmise.

Rahvaesindajate sõnul tegeleb Walmart nõukogude sümboolikaga riideid müües ülemaailmse totalitarismikujundite propageerimisega.

Leedu suursaadik USAs Rolandas Kriščiūnas kirjutas mõned päevad hiljem kolmapäeval uues kirjas, et Nõukogude Liit on pannud toime võikaid kuritegusid sama sümboolika all, mida Walmart nüüd oma kaupadel kasutab.

Kriščiūnas lisas kirjas Walmartile, et on pettumustvalmistav, et kauplusekett ei näita üles austust miljonite Nõukogude režiimi ohvrite vastu.

Tänase seisuga on nõukogude sümboolikaga riietusesemed Walmarti veebikaubamajas endiselt saadaval. Peamiselt on valikus särgid kirjaga CCCP.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles