Türgi politsei päästis pulmast lapspruudi ja vahistas vanemad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi pruut.
Türgi pruut. Foto: SERTAC KAYAR / REUTERS / SCANPIX

Türgi politsei tormas Diyarbakıri maakonnas pulmapeole, et päästa 14-aastane tüdruk, kes pidi abielluma 21-aastase mehega.

Politsei korraldas reidi pulmasaalile kolmapäeva õhtul ning vahistas peigmehe ja lapspruudi vanemad, vahendab uudisteagentuur Demirören.

Korrakaitsjad reageerisid vihjele, et Yenişehiri ringkonnas tahetakse 14-aastane neiu mehele panna. Diyarbakıri politseijaoskonna loal korraldasid politseinikud pulmasaalis haarangu ja toimetasid lapspruudi politseijaoskonna lastehooldusüksuse hoole alla.

Võimud võtsid tüdrukult advokaadi ja lastepsühholoogi juuresolekul tunnistuse. Pärast õiguslikke protseduure antakse laps perekonnaameti hoole alla.

Lapspruutide probleem on Türgis siiani väga aktuaalne. Seaduslik vanus abiellumiseks on riigis 18, vanemate nõusolekuga 17 eluaastat. Erandkorras on võimalik abielluda kohtu loal ka 16 aastasena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles