Milano kohus saatis trellide taha 110 mafioosot

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks paljudest juulis 2010 kinni peetud arvatavatest mafioosodest varjas oma nägu vahistamiskäsuga.
Üks paljudest juulis 2010 kinni peetud arvatavatest mafioosodest varjas oma nägu vahistamiskäsuga. Foto: SCANPIX

Itaalia Milano kohus määras erineva pikkusega vanglakaristusi kokku 110 inimesele, kes kuulusid maffiaorganisatsiooni 'Ndrangheta.

Pikima ehk 16-aastase vangistuse sai Alessandro Manno, veidi lühema ehk 14-aastase aga Cosimo Barranca, vahendas AAP. Tegemist on kahe maffiaperekonna liidritega, kes juhtisid kuritegelikku tegevust Lombardia maakonnas.

Mehed võeti kinni Itaalia politsei viimase 15 aasta suurimas maffiavastases operatsioonis juulis 2010. aastal. Üldse võeti tookord vahi alla 250 kahtlusalust

'Ndrangheta on Itaalia kurikuulsamaid maffiaorganisatsioone, mis esialgu tegutses peamiselt Lõuna-Itaalias Calabria maakonnas. Viimastel aastatel on see tugevdanud haaret ka majanduslikus mõttes arenenumas Põhja-Itaalias.

'Ndranghetasse kuulub umbes 140 perekonda, kes on üksteisega seotud abielude ja veresidemete kaudu. See on ka maailma üks suurimaid kokaiini salakaubaveoga tegelevaid grupeeringuid.

Maffiaprotsesside prokurör Alberto Cisterna ütles mullu suvel laiaulatusliku politseioperatsiooni ajal, et 'Ndrangheta tõeliseks tegevusväljaks ja sissetulekuallikaks oligi Põhja-Itaalia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles