GRU läks Skripalide ründamisel riski peale välja (5)

Merili Arjakas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valvekaamerate pilt kahtlusalustest, arvatavatest GRU töötajatest Aleksandr Petrovist ja Ruslan Boširovist, kes luurasid Salisburys päev enne Skripalide rünnakut.
Valvekaamerate pilt kahtlusalustest, arvatavatest GRU töötajatest Aleksandr Petrovist ja Ruslan Boširovist, kes luurasid Salisburys päev enne Skripalide rünnakut. Foto: Metropolitan Police/AP/Scanpix

Sellel nädalal avaldatud ja ÜRO Julgeolekunõukogule esitatud tõendid Venemaa luure osalusest Ühendkuningriigis korraldatud närvimürgirünnakus heidavad valgust sõjaväeluure tööpõhimõtetele.

Esmapilgul näib hea väljaõppega GRU agentide käitumine kohmakas ja tagajärgedest mittehooliv. Piltidelt on näha, et agendid ei tee mingit katset varjata oma nägu või omavahelist koostööd. Salisburysse sõitsid mehed kaks korda: esimesel päeval luureks, järgmisel päeval rünnakut sooritama. Agentide käikudest jäi järele tõendeid, mida uurijaid said jälgede ajamiseks kasutada.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles