Itaalia prokurörid alustavad Salvini suhtes juurdlust

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia siseminister Matteo Salvini.
Itaalia siseminister Matteo Salvini. Foto: SIPA/Scanpix

Itaalia

Itaalia prokurörid kinnitasid reedel juurdluse alustamist siseminister Matteo Salvini suhtes ebaseadusliku vabadusevõtmise eest pärast seda, kui Salvini ei lubanud rohkem kui 140 migrandil 10 päeva Itaalia sadamas randunud laevalt lahkuda.

Sitsiilia saarel Palermos asuv prokuratuur teavitas Salvinit uurimise alustamisest kirjas, mille avamist ja lugemist näitas siseminister oma Facebooki-lehel otseülekandes.

"Riigiorgan uurib teist riigiorganit selle väikse erinevusega, et teie (valijad) valisite selle riigiorgani," ütles Salvini videos. "Neid teisi ei ole keegi valinud ja nad ei vastuta kellegi ees."

"Just teie palusite sel ministril valvata piire, sadamaid, piirata saabumisi," sõnas siseminister.

Kaasus puudutab rannavalvelaeval Diciotti augustis Catania sadamasse saabunud 144 migranti, keda ei lubatud Salvini vastuseisu tõttu 10 päeva maale, kuni teised riigid nõustusid neist osa vastu võtma.

Itaalia lubas migrandid maale 26. augustil pärast seda, kui Iirimaa, Albaania ja Itaalia katoliku kirik nõustusid neist enamiku vastu võtma.

Siseminister ütles videos, et peab prokuröride kirja "medaliks". "Tänan teid, prokurörid...Ma austan teie tööd. Tehke seda hästi ja kiiresti, kuid te annate mulle vaid võimu juurde," sõnas Salvini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles