Venemaa süüdistas Süüria mässulisi provokatsiooni kavandamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatus. Pilt on illustratiivne.
Plahvatus. Pilt on illustratiivne. Foto: ABDULMONAM EASSA/AFP/Scanpix

Venemaa väidab endal olevat vääramatuid tõendeid, et Süüria mässulised kavandavad Idlibi provintsis provokatsiooni Lääne sekkumise õigustamiseks.

Moskva on ammu rääkinud, et režiimivastased rühmitused selles mässuliste viimases kantsis plaanivad tsiviilisikuid rünnata. Venemaa enda ja Damaskuse sõjalennukid intensiivistasid laupäeval õhulööke provintsile.

«Need, kes provokatsioonide ettevalmistamises osalevad, peaksid olema täiesti valmis 8. septembri õhtuks,» ütles laupäeval Vene kaitseministeeriumi pressiesindaja Igor Konašenkov.

Tema väitel on Moskval kindlaid tõendeid, et terrorirühmituste liidrid on kogunenud Idlibi, ning neid abistavad vabatahtliku päästeteenistuse Valged Kiivrid liikmed.

Venemaa on valgekiivreid varem süüdistanud vähemalt 70 inimese elu nõudnud keemiarünnakus Douma linnale, mille süüdlaseks rahvusvaheline kogukond peab Süüria valitsust.

USA, Prantsusmaa ja Suurbritannia andsid aprillis vastuseks Douma keemiarünnakule ühise raketilöögi Süüria sihtmärkide pihta.

President Bashar al-Assadi režiimi on konflikti ajal korduvalt süüdistatud keemiarelva kasutamises, sealhulgas mullu Idlibi provintsis Khan Sheikhunis, kus hukkus üle 80 inimese.

Üle 350 000 inimese on saanud surma ja miljonid jäänud kodutuks Süüria kodusõjas, mis sai alguse Assadi-vastaste protestide julmast mahasurumisest 2011. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles