Soome Vasakliidu presidendikandidaadiks sai Arhinmäki

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendikandidaadid Paavo Arhinmäki (Vasakliit, paremal) ja Timo Soini (Põlissoomlased). Lisaks on pildid Keskerakonna juht Jutta Urpilainen (vasakul) ja kristlike demokraatide liider Päivi Räsänen.
Presidendikandidaadid Paavo Arhinmäki (Vasakliit, paremal) ja Timo Soini (Põlissoomlased). Lisaks on pildid Keskerakonna juht Jutta Urpilainen (vasakul) ja kristlike demokraatide liider Päivi Räsänen. Foto: SCANPIX

Soome Vasakliidu presidendikandidaadiks sai erakonna esimees Paavo Arhinmäki, kes soovib soomlastele anda võimaluse hääletada vasakpoolsete väärtuste poolt.

34-aastane Arhinmäki on kultuuri- ja spordiminister, vahendas iltralehti.fi. Tööülesannete ja erakonna juhtimise tõttu suhtus ta kandideerimisse pikalt põiklevalt.

Arhinmäki nõusolek kandideerida riigipeaks peaks oletuste järgi elavdama ka teiste kandidaatide valimiskampaaniaid.

Soome presidendivalimiste esimene voor on 22. jaanuaril 2012. Kui ükski kandidaat üle 50 protsendi poolthääli ei kogu, siis korraldatakse 5. veebruaril teine hääletusvoor.

Koonderakonna presidendikandidaadiks on Sauli Niinistö, põlissoomlastel Timo Soini, sotsiaaldemokraatidel Paavo Lipponen, Keskerakonnal Paavo Väyrynen ja rohelistel Pekka Haavisto.

Kristlike demokraatide volikogu teeb erakonna presidendikandidaadi teatavaks 26. novembril. Võimalik, et selleks saab Euroopa parlamendi saadik Sari Essayah.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles