Leppeta Brexit võib päädida sõjaväega Suurbritannia tänavatel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexitit pooldavad ja selle vastased meeleavaldajad Londonis.
Brexitit pooldavad ja selle vastased meeleavaldajad Londonis. Foto: HANNAH MCKAY / REUTERS/Scanpix

Suurbritannia politsei on koostamas erakorralisi plaane juhuks, kui Brexit peaks endaga kaasa tooma kaose, toidu- ja ravimipuuduse, vahendab Independent.

Leppeta Brexit võib endaga kaasa tuua reaalse võimaluse, et politsei peab tsiviilrahutuste tõttu appi kutsuma sõjaväe, seisab lekkinud dokumendis.

Riikliku Politsei Koordinatsioonikeskuse (NPoCC) koostatud dokument hoiatab, et ees võivad oodata ummikud sadamates ja pretsedenditu kaos liikluses.

Ametivõimud muretsevad ravimivarude üle, mis nende hinnangul võib koos toodete hinna järsu tõusuga endaga kaasa tuua laialdased meeleavaldused ja tsiviilrahutused. Need võivad endaga kaasa tuua kuriteod, mis ei ole kuidagi Brexitiga seotud, näiteks vargused.

Dokumendis, mis jõuab NPoCC nõukogu ette selle kuu lõpus, rõhuti lisaks suureneva andmeside maksumuse, garantiide kadumise ja sadamatesse tekkivate järjekordade küsimusele.

Suurbritannia siseministeerium lekkinud dokumenti kommenteerima ei soostunud. «Me ei taha ega oota leppeta Brexitit ja olema aina kindlamad, et lepe ELiga saavutatakse,» ütles siseministeeriumi kõneisik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles