New Yorgis taasavati 11. septembri terrorirünnakus hävinud metroojaam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad metroojaamas World Trade Center Cortlandt.
Reisijad metroojaamas World Trade Center Cortlandt. Foto: THOMAS URBAIN / AFP / Scanpix

17 aastat pärast 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakut New Yorgi kaksiktornidele taasavati rünnaku käigus hävinud metroojaam.

New Yorgi metroojaam nimega World Trade Center Cortlandt hävis 11. septembri terrorirünnakus ja see avati vaid paar päeva enne rünnaku 17. aastapäeva.

«WTC Cortlandti jaama avamine toob metroojaama tagasi elujõulisesse naabruskonda ja esindab olulist verstaposti Alam-Manhattani taastamisel ja kasvamisel,» ütles New Yorgi ühistranspordiameti juhataja Joseph Lhota. 

«WTC Cortlandt on midagi enamat, kui lihtsalt metroojaam. Kogu Maailma Kaubanduskeskuse ala taastamine ja oluline arendamine on newyorklaste jaoks sümboolse tähendusega,» lisas Lhota.

Jaama taasavamine on linna jaoks märgilise tähendusega ka seetõttu, et tegemist on ühe viimase suurejoonelise taastamistööga pärast 2001. aasta rünnakuid. 

11. septembril hävinud Maailma Kaubanduskeskuse kaksiktornide asemele ehitatud uus pilvelõhkuja avati juba 2014. aastal, aga metroojaam selle all jäi veel mitmeks aastaks suletuks ja avati alles nüüd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles