Talibani rünnakutes Afganistani julgeolekujõududele hukkus 60 inimest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani julgeolekujõudude sõdurid.
Afganistani julgeolekujõudude sõdurid. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix

Islamiliikumine Taliban ründas eile ja täna Afganistani põhjaosa mitmes piirkonnas julgeolekujõudude kontrollpunkti, rünnakutes sai kohalike võimude teatel surma vähemalt 60 võitlejat.

Ägedad lahingud puhkesid neljas provintsis pärast viimaste nädalate vägivallalainet, milles on hukkunud sadu tsiviilisikuid, sõdureid ja politseinikke.

Eile õhtul ründas Taliban Kunduzi provintsis julgeolekujõudude kontrollpunkti, täna hommikuni kestnud tulevahetuses sai surma vähemalt 19 ja haavata 20 sõdurit. Provintsi volikogu esimehe Mohammad Yusouf Ayubi teatel ei ole tulevahetus Dashti Archi piirkonnas lõppenud.

Taliban ründas täna hommikul politsei kontrollpunkti ka Türkmenistani piiri lähedal Zawzjani provintsis, kus provintsi politseiülema kindral Faqir Mohammad Jawzjani teatel sai surma vähemalt kaheksa ja haavata kolm politseinikku. Julgeolekujõud olid sunnitud ägeda tulevahetuse järel tsiviilohvrite vältimiseks ringkonna peakorterist taanduma, lisas Jawzjani.

Tulevahetuses sai surma seitse ja haavata kaheksa Talibani võitlejat.

Talibani kõneisik Zabihullah Mujahid kinnitas mõlema rünnaku korraldamist.

Samangani provintsi Dara Sufi piirkonnas sai Talibani rünnakus surma 14 politseinikku ja valitsusmeelset omakaitseväelast, ütles provintsi kõneisik Sediq Azizi. Täna hommikul puhkenud lahingus sai surma kolm ja haavata neli Talibani võitlejat.

Samangani rünnaku eest ei ole keegi vastutust võtnud.

Sari Puli provintsi politseiülem kindral Abdul Qayum Baqizai teatas, et Taliban ründas provintsi pealinna lähedal Sayyadi piirkonnas armee ja valitsusmeelsete omakaitsejõudude kontrollpunkte, surma sai vähemalt 17 omakaitseväelast ning 39 Talibani võitlejat. Lisaks hõivas Taliban ühe sõjaväebaasi.

Kindral hoiatas, et pärast sõjaväebaasi hõivamist ähvardavad äärmuslased provintsi pealinna ning kui lisajõude ei saadeta, võib olukord muutuda katastroofiliseks.

Provintsi kuberner Zahir Wahdat ütles ajakirjanikele, et lahingutegevus pealinna lähedal jätkub ning valitsus saadab piirkonda lisavägesid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles