Natsiloosungid vihastasid Merkelit (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: Boris Grdanoski / AP / Scanpix

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel väljendas täna teravat pahameelt natsiloosungite üle paremäärmuslaste marsil seoses sakslase surmaga pärast tüli kahe afgaaniga.

Kohaliku politsei ja prokuratuuri teatel suri 22-aastane sakslane laupäeva õhtul Saksamaa idaosas Köthenis akuutse südamerikke tagajärjel pärast kaklust kahtlusalustega. Paremäärmuslaste pühapäevasel meeleavaldusel osales Saksi-Anhalti liidumaa võimude teatel 2500 inimest, nende seas 400-500 teadaolevat äärmuslast.

Leinamarsiks nimetatud meeleavaldusel karjuti sotsiaalmeedias levivate videote kohaselt «Natsionaalsotsialism - kohe nüüd!»

Leinamarss Köthenis.
Leinamarss Köthenis. Foto: Christian Mang / imago/ Scanpix

«Natsiloosungid Kötheni meeleavaldusel - see peab meid puudutama ja marru ajama,» ütles Merkeli pressiesindaja Steffen Seibert täna.

Saksi-Anhalti siseminister Holger Stahlknecht ütles, et seoses meeleavaldusega on algatatud mitu uurimist.

Immigratsioonivastane erakond AfD on kutsunud tänaseks õhtuks uuele meeleavaldusele, rõhutades, et poliitilisi kõnesid ei peeta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles