Tadžiki mošeed kasutasid koguduste annetusi Lenini kuju parandamiseks (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tadžikistani islamivaimulikud kulutasid kogudusele tehtud annetusi Lenini kuju restaureerimiseks.
Tadžikistani islamivaimulikud kulutasid kogudusele tehtud annetusi Lenini kuju restaureerimiseks. Foto: Twitter/Twitter

Kohalik meedia avaldas loo Tadžikistani islamivaimulikest, kes kulutasid kogudustele tehtud iganädalasi annetusi Lenini monumendi renoveerimistööde rahastamiseks.

Šahrtuzi linnas asuvate mošeede juhtivad vaimulikud otsustasid kulutada kogudustele annetatud raha linna keskuses paikneva Lenini kuju parandamiseks, andis teada kohalik raadiojaam Ozodi.

Renoveerimistööde käigus värviti kuju kuldseks ja murdunud käsi parandati. 

Linnavolikogu liikme Mehriniso Rajabova sõnul võtsid otsuse renoveerimistööde osas vastu islamivaimulikud ise. 

«Nad parandasid monumendi ja korrastasid pargi kuju ümber, samuti parandasid nad pargi purskkaevud,» ütles Rajabova.

Üks raadiojaamale intervjuu andnud vaimulik ei avaldanud renoveerimistööde täpset maksumust, aga ütles, et iga mošee võttis parandustöödeks annetuskastidest umbes 100 dollarit nädalas. 

Lenini kuju püstitati linna 1980. aastal ja tegemist oli kõrgeima monumendiga Tadžikistani lõunaosas. Pärast riigi iseseisvumist 11 aastat hiljem eemaldati paljud nõukogudeaegsed monumendid, ent kõnealune Lenini kuju säilitati oma senisel asupaigal selle väidetava ajaloolise väärtuse tõttu.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles