Galerii: üle miljoni ameeriklase valmistub orkaani saabumiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide Virginia ja Lõuna-Carolina osariikides tuleb orkaani Florence tõttu evakueeruda enam kui miljonil elanikul.

Ameerika Ühendriikide idaranniku osariigid valmistuvad orkaani Florence saabumiseks ja on andnud korralduse evakueeruda enam kui miljonile kohalikule elanikule.

Eile evakueeriti piirkonnas ka mitmed haiglad.

Need, kes evakueeruma ei pea, valmistuvad orkaaniks erinevate kaupade varumise ja oma kodu liivakottidega kaitsmisega. Mitmete kaupluste riiulid on kaubavarumise tõttu tühjaks jäänud.

Lõuna-Carolinas asuva ehitustarvete poe omanik ütles, et inimesed ostavad patareisid, liivakotte ja elektrigeneraatoreid.

Orkaani eel võttis Twitteris sõna ka president Donald Trump, kes ütles, et Florence'i näol on tegemist viimaste aastate kõige hullema idarannikut tabava orakaaniga. President palus inimestel teha orkaaniks ettevalmistusi ja olla ettevaatlik.

Prognoosi kohaselt avaldab torm mõju kogu USA idarannikule Floridast osargiist New Jerseyni, kõige rängemini tabab orkaan arvatavasti Põhja- ja Lõuna-Carolinat ning Virginiat, kus on välja kuulutatud eriolukord. Orkaan võib tuua kaasa väga tugeva tuule, üleujutused ja tormi. Orkaan peaks USA rannikule jõudma neljapäeval.

Eile tehtud satelliidipilt orkaanist Florence. 
Eile tehtud satelliidipilt orkaanist Florence. Foto: EPA / Scanpix

Riiklik orkaanikeskus (NHC) teatas, et Florence  on tugevnenud neljanda kategooria orkaaniks. Kui see jätkab liikumist ennustatavas suunas, siis saab olema tegemist läbi aegade kõige tugevama orkaaniga, mis jõuab USA idaranniku põhjapoolsemate osariikideni.

«Florence on eriti suur, eriti tugev ja seda ei peata miski,» ütles Lõuna-Carolina osariigi kuberner Henry McMaster ja lisas, et tuulekiirus saab ennustuste kohaselt olema piirkonna 30 aasta tugevaim. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles