Venemaal kasvab hirm suure sõja ees (34)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa relvajõudude kindralstaabi ülem, armeekindral Valeri Gerassimov (esiplaanil vasakult teine) sõjaõppusest Vostok 2018 ülevaadet andmas.
Venemaa relvajõudude kindralstaabi ülem, armeekindral Valeri Gerassimov (esiplaanil vasakult teine) sõjaõppusest Vostok 2018 ülevaadet andmas. Foto: Sergei Chirikov/EPA/Scanpix

Kaug-Idas ja Siberis eile alanud Venemaa kõigi aegade suurima sõjaväeõppuse Vostok 2018 taustal on lihtsate venemaalaste lootus, et pingete kasv Läänega piirdub vaid sõnalise agressiooniga ning keegi ei ületa tinglikku punast joont.

Tänavu mais vastas 57 protsenti venemaalastest, et neil on kas suur hirm (16 protsenti) või teatud hirm (41 protsenti) suure sõja eest Venemaa ja Lääne vahel. Juulis 2016 tundis hirmu sellise sõja eest kolmandiku võrra vähem inimesi, 39 protsenti, ning isegi juulis 2014, kui algas raskerelvastuse kasutamisega sõda Ida-Ukrainas, leidus suure sõja kartjaid vähem, 54 protsenti.

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles