Orbán: Fidesz on europarlamendi kõige Euroopa-meelsem partei (2)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari peaminister Viktor Orbán tõotas seista Euroopa Liidu nõude vastu leevendada oma migratsioonivastast positsiooni ning nimetas survet väljapressimiseks.
Ungari peaminister Viktor Orbán tõotas seista Euroopa Liidu nõude vastu leevendada oma migratsioonivastast positsiooni ning nimetas survet väljapressimiseks. Foto: FREDERICK FLORIN/AFP/Scanpix

Kas Viktor Orbán seisab häbipingis pigem eurorahaga oligarhia ehitamise või Euroopa immigrantide eest kaitsmise tõttu? See oli laias laastus vastasseis, mis rullus eile õhtupoolikul lahti Euroopa Parlamendis.

Alustuseks sai sõna raporti autor, Hollandi roheline Judith Sargentini. Raportöör märkis sissejuhatuseks, et lootis kõneleda teatud seltskonnas. Kuigi ürituse algus oli kümme minutit viibinud, puudus saalist Viktor Orbán. Poole minuti pärast saabus ka Orbán ja ettekandja kordas demonstratiivselt oma sõnavõtu juba öeldud paari lauset.

Sargentini soovitas lugeda oma raportit ja nentis, et vaatamata sellele, et see oli europarlamendis arutlusel juba juunis, pole madjarite juures asjad paranenud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles