Tansaania president kutsus üles loobuma pereplaneerimisest (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasaid üks enam kui sajast Tansaanias elavast etnilisest rühmast.
Maasaid üks enam kui sajast Tansaanias elavast etnilisest rühmast. Foto: SIMON MAINA / AFP / SCANPIX

Tansaania president kutsusus naisi üles mitte kasutama rasestumisvastaseid vahendeid, kuna riik vajab rohkem lapsi, vahendas kohalik meedia.

«Naised võivad nüüd lõpetada rasestumisvastaste vahendite kasutamise,» ütles president John Magufuli.

«Need, kes tegelevad pereplaneerimisega on laisad. Nad kardavad, et ei ole võimelised oma lapsi toitma. Nad ei taha teha rasket tööd suure pere toitmiseks ja seepärast valivad nad rasestumisvastased vahendid ning lõpptulemuseks on vaid üks või kaks last,» sõnas president.

Tema sõnu vahendas kohalik ajaleht The Citizen lisades, et presidendi arvates on rasestumisvastaste vahendite propageerijad pahaendeliste motiividega välismaalased.

President soovitab inimestel tungivalt lapsi saada, kuna valitsus investeerib emade tervisesse ja avab uusi haiglaid.

«Teil on kariloomad. Te olete suurfarmerid. Te olete võimelised oma lapsi toitma. Miks siis kasutada rasestumisvastaseid vahendeid?,» küsis president. «See on minu arvamus, ma ei näe põhjust Tansaanias sünde reguleerida,» lisas Magufuli, kellel endal on kaks last.

Tansaanias elab ligikaudu 53 miljonit inimest ja 70 protsenti elanikest saab päevas kulutada vähem kui kaks dollarit, selgus 2015. aasta Maailmapanga aruandest. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles