Vene eelnõu soovib lubada duellipidamist ainult riigiametnikele (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rahvuskaardi ülem Viktor Zolotov.
Vene rahvuskaardi ülem Viktor Zolotov. Foto: AP/Scanpix

Pärast Venemaa rahvuskaardi ülema Viktor Zolotovi ähvardust opositsioonijuht Aleksei Navalnõi duellil hakklihaks tampida, visandas Vene duumasaadik eelnõu duellipidamise üksikasjade täpsustamise kohta.

Venemaa rahvuskaadi ülem Zolotov ähvardas eile internetti postitatud videos Navalnõi hakklihaks peksta ja nuttis taga aegasid, mil mehed duelle pidasid.

Vihane videopöördumine tõstatas debati, kas Zolotovi sõnu peaks võtma tõsiselt või suhtuma sellesse naljaga.

Täna ilmus aga riigiduuma juriidilisse andmebaasi eelnõu kavand, mis sätestab, et omavahelised mõõduvõtmised käsirelvade, mõõkade ja epeega piiratakse ainult riigiametnikele.

«Alam isik võib rikkuda ametniku õigust, kuid mitte teda solvata,» seisab eelnõu kavandis. «Seetõttu on duell kättemaksuvahendina võimalik ja lubatav ainult neile, kes asuvad samal astmel.»

Kui naine kedagi solvab, võib mõõduvõtmisele kutsuda tema «loomupärase kaitsja». «Naise vastu sihitud solvang ei puuduta teda, vaid langeb otse tema loomupärasele kaitsjale, kes muutub seejärel solvatud isikuks,» seisab kavandis.

Väljaanne Tjournal.com märgib, et duumasaadik Sergei Ivanovi koostatud kavand kopeerib pea täielikult 1912. aastal ilmunud dokumenti.

Eelnõu kavandi edasine saatus on lahtine. Parlamendi alamkojas pole selle lugemiseks kuupäeva paika pandud.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles