USA-s Californias tappis mees viis inimest ja seejärel iseenda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
California politsei.
California politsei. Foto: Xinhua / Xinhua/Sipa USA / Scanpix

USA-s California osariigis Bakersfieldis tappis relvastatud mees viis inimest, teiste seas oma naise ja võttis seejärel endalt elu, ütles politsei pressiesindaja AFP-le.

«Meil on kuus hukkunut, üks neist on kahtlusalune ja viis on ohvrid,» ütles Kerni maakonna šerifiameti leitnant Mark King. «Me usume, et see võib olla koduvägivallajuhtum.»

Politsei reageeris esmalt väljakutsele veofirmas, kus tulistaja lasi suurekaliibrilise relvaga maha kolm inimest ja põgenes sündmuskohalt.

Seejärel tappis ta ühes majas veel kaks inimest. Politsei sai pärast telefonikõne naiselt, kes teatas oma auto ärandamisest. Korrakaitsjad asusid varastatud autot jälitama ning tagaajamine kulmineerus sellega, et tulistaja sõitis ühe ettevõtte territooriumile, astus autost välja ja lasi end maha, sõnas King.

Ohvrid on kolm meest ja kaks naist.

Vabaühenduse Gun Violence Archive andmeil on Bakersfieldi massitulistamine USA-s tänavu ohvrite arvult kolmas pärast veebruaris Floridas Parklandis 17 inimelu ning mais Texases Santa Fes 10 inimelu nõudnud tulistamisi.

Hiljutisest uuringust selgus, et kuigi ameeriklased moodustavad maailma rahvaarvust vaid neli protsenti, on nende käes 40 protsenti maailma tulirelvadest.

Maailmas on tsiviilisikute käes hinnanguliselt 857 miljonit relva, neist 393 miljonit Ühendriikides, nähtus Genfis asuva Rahvusvaheliste ja arengu-uuringute instituudi uuringust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles