Galerii: paavst Beninis

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paavst Benedictus XVI lõpetas täna suure vabaõhumissaga oma teise visiidi Aafrikasse, sel korral Benini, mis on nii katoliikluse kui ka voodoo-usu kants, kirjutab uudistevõrk AFP.


Oma kolmepäevase visiidi käigus peetud kõnedes ja jutlustes puudutas kirikupea nii korruptsiooni, aidsi kui ka hea valitsemise ja konfliktide järel lepituse otsimise teemasid.

Paavsti täna Benini majanduspealinnas Cotonous peetud vabaõhumissale saabus umbes 50 000 inimest. Veel teist 30 000 jälgis jumalateenistust väljaspool staadioni suurtelt ekraanidelt. Paavsti tervitama tulnud inimesed kandsid tema pildiga lippe, särke ja seelikuid. Rahvas juubeldas kirikupea saabumisel ja plaksutas iga kord, kui päike välja tuli.

Eile käis paavst Ouidah’s, kus tema visiidipaigaks olnud Pühima Neitsi Maarja Pärispatuta Saamise basiilika naabruses asub ka voodoo-usuliste Püütonite tempel. 150 aasta eest osaliselt katoliku usku pöördunud Benin on tuntud kui voodoo-usu tugipunkt, kust omal ajal see religioon koos orjadega Ameerikasse jõudis. Osa Benini elanikest peab end üheaegselt nii katoliiklasteks kui voodoo-usulisteks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles