Trump tahtis seadust rikkuda, et Trump Towerisse ei tuleks pimedate kirja (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Donald Trump.
President Donald Trump. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix

Eile avaldati New York Daily Newsis arvamusartikkel, mille autor Barbara Res mainib juhtumit, kui Trump oli käskinud arhitektil mitte lisada pimedatele mõeldud Braille'i kirja Trump Toweri liftidesse. Trump jäi oma seisukoha juurde ka siis, kui talle öeldi, et seda nõuab föderaalseadus.

«Mis see on?» küsis Trump liftide siseinterjööri tutvustanud arhitektilt väikeste täppide kohta.

«Braille,» vastas arhitekt.

Sellepeale oli Trump nõudnud, et kiri seinalt eemaldataks. 

«Me ei saa,» vastas arhitekt. «See on seadus.»

«Saage Braille'ist lahti! Mitte ükski pime ei hakka elama Trump Toweris,» karjus Trump. «Lihtsalt tehke seda.»

Arhitekt ei lasknud enda meelt muuta, mis ajas Trumpi aina enam raevu. Väidetavalt kutsus tulevane president arhitekti nõrgaks ja pidas tema ametikaaslasi ja insenere hädavaresteks ehitustööliste kõrval.

Trump Organizationi ehitust juhtinud Resi sõnul käis Trump välja pööraseid või lihtsalt lolle ideid, nii seaduslikke kui ebaseaduslikke. «Mõnikord need piirid hägustusid,» kirjutas Res.

Res mainis juhtunut, sest nägi selles sarnasust Bob Woodwardi uues raamatus ja Trumpi administratsioonist New York Timesis avaldatud anonüümse kõrge ametniku arvamusloos kajastatud ideedega.

Woodward kirjeldas ennustamatut käitumist Valges Majas, kus Trump otsustab puusalt suuri poliitikaküsimusi. Arvamusartikli autor ütles, et valitsuses on välja kujunenud vaikne vastupanu presidendi käitumisele.

Resi sõnul ei olnud ta kumbastki loost üllatunud. Ta arvas, et Trump on alati oodanud, et inimesed tema eest valetaksid. 

«Trump ei ole nüüd teistusugune, aga panused on kõrgemad,» kirjutas Res. ««Lihtsalt tehke seda!» hüüatused saavadki teoks. Ja nad ei ole suunatud puuseppadele või maalritele või fänniajakirjadele. Nüüd panevad need liitlasi võõristama, meelitavad diktaatoreid ja võtavad kasutsele absurdse majandusliku taktika.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles