London peab Skripalide mürgitamises kahtlustatute väiteid solvanguks (26)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Petrovi ja Ruslan Boširovi nimelised mehed RT eetris.
Aleksandr Petrovi ja Ruslan Boširovi nimelised mehed RT eetris. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Väited ja seisukohad, mille võtsid endise Vene topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre mürgitamises kahtlustatud kaks meest Vene riigimeedias avaldatud usutluses, on solvang avalikkuse arukusele, teatas Briti peaministri pressiesindaja täna.

«Valed ja häbitud väljamõeldised selles usutluses, mis anti Venemaa riigi toetatud telekanalile, on solvang avalikkuse arukusele,» teatas Briti peaministri pressiesindaja.

«Mis veelgi tähtsam, need on rängalt solvavad selle rünnaku ohvritele ja nende lähedastele. Kahjuks oleme juba harjunud seda ootama,» lisas pressiesindaja.

«Selle riigi (Ühendkuningriigi) tänavatel kasutati keelustatud keemiarelva. Oleme näinud, kuidas neli inimest viidi raskelt haigestununa haiglasse ja suri üks süütu naine. Venemaa on vastanud põlgusega,» teatati avalduses.

«Politsei on väga selgelt esitanud tõendid nende kahe mehe vastu. Nad on tagaotsitavad ning oleme astunud kõik sammud tagamaks, et nad peetakse kinni ja nende üle mõistetakse Ühendkuningriigis õigust, kui nad peaksid kunagi astuma Venemaalt välja,» lisas pressiesindaja.

Vene riiklikule telekanalile RT täna antud usutluses ütlesid Aleksandr Petrov ja Ruslan Boširov, et külastasid mürgitamispaika Inglise provintsilinna Salisburyt turistidena, et neil pole tapmiskatsega mingit pistmist ja nad ei ole seotud Vene sõjaväeluure GRU-ga.

Ühendkuningriik peab neid GRU agentideks ning süüdistab neid Sergei ja Julia Skripali mürgitamises närvimürgiga Novitšok.

Lisaks arvavad Briti võimud, et Aleksandr Petrov ja Ruslan Boširov on varjunimed. Väidetavalt on nende tegelikud nimed Briti võimudele teada.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles