Zuckerberg: Facebook on nüüd valimissekkumisteks paremini valmis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: STEPHEN LAM/REUTERS

Facebook on nüüd paremini valmis kaitsma end katsete eest kasutada seda valimiste mõjutamiseks ja on viimasel ajal nurjanud mitme riigi vastu välismaalt suunatud mõjutuskampaaniat, ütles Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg neljapäeval.

Ta tõi Facebooki postituses ära mitu sammu, mis juhtiv sotsiaalvõrgustik on astunud kaitseks väärinfo ja manipuleerimise vastu, millega üritatakse valimisi mõjutada.

«Oleme tuvastanud ja kõrvaldanud libakontosid Prantsuse, Saksa, Alabama, Mehhiko ja Brasiilia valimiste eel,» ütles Zuckerberg.

«Oleme leidnud ja maha võtnud Venemaalt ja Iraanist lähtunud välismõjutuskampaaniaid, millega on üritatud sekkuda valimistesse USA-s, ÜK-s, Lähis-Idas ja mujal - aga ka kodumaal tegutsenud Mehhiko ja Brasiilia gruppe.»

Zuckerberg tunnistas taas, et Facebook ei olnud 2016. aasta USA valimiste ajal sotsiaalmeedia mõjutamise katseteks valmis, kuid lisas, et «täna on Facebook sellisteks rünnakuteks paremini valmistunud».

Ta hoiatas, et ülesanne ei ole lihtne, sest vastased on targad ja hästi rahastatud. «Nad ei anna alla ja nad arenevad üha.»

«Me kõrvaldasime kuue kuu jooksul oktoobrist märtsini ühtekokku üle miljardi libakonto - suurema osa neist mõne minuti jooksul pärast loomist ja enne, kui nad on suutnud midagi halba teha,» ütles Zuckerberg.

«Masinõppes tehtud edusammude abiga oleme nüüd ehitanud süsteemid, mis blokeerivad iga päev miljoneid libakontosid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles