Kohus keelas Venemaa opositsioonijuhil massiüritustel osalemise (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Udaltsov.
Sergei Udaltsov. Foto: SCANPIX

Moskva kohus keelas tuntud opositsionääril ja liikumise Vasakrinne koordinaatoril Sergei Udaltsovil massimeeleavaldustest osavõtu kolme aasta jooksul.

Samuti ei tohi Udaltsov administratiivse järelevalve tõttu Moskvast ja Moskva oblastist lahkuda.

Opositsionääri abikaasa Anastassija Udaltsova ütles Ehho Moskvõ raadiojaama võrguväljaandele, et tema arvates püütakse Udaltsovi niiviisi poliitilisest ja ühiskondlikust tegevusest kõrvaldada.

Moskva kohus mõistis Udaltsovi ja tema mõttekaaslase Leonid Razvožajevi 2012. aasta Bolotnaja väljaku rahutuste korraldamise ning edasiste meeleavalduste kavandamsie eest 4,5 aastaks vangi.

Eelmise aasta augustis vabanes opositsionäär Tambovi oblastis asuvast kolooniast, kus ta kandis ära kogu karistusaja.

Tänavu 14. augustil vahistas kohus Udaltsovi 30 päevaks, kuna ta olevat rikkunud avalike ürituste organiseerimise korda. Samal päeval kuulutas Udaltsov välja näljastreigi, mille tõttu on ta kolmel korral haiglasse toimetatud. 4. septembril hakkas mees vett jooma, kuid näljastreiki katkestada ei kavatse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles