USA kavandab uusi sanktsioone Venemaa suhtes seoses Skripali juhtumiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Kapitoolium.
USA Kapitoolium. Foto: Reuters / Scanpix

USA kavandab uut karmide sanktsioonide paketti Venemaa suhtes seoses püüdega tappa Suurbritannias endist topeltagenti Sergei Skripali ja tema tütart, ütles Ühendriikide välisministri abi Manisha Singh neljapäeval kongressi kuulamisel.

Singhi sõnul ei ole Venemaa veel reageerinud nõudmistele, et ta peab andma selgitusi närvimürgi Novitšok tootmise kohta, mida kasutati 4. märtsil Salisburys Skripalide mürgitamiseks.

Moskvale anti novembrini aega, et võimaldada välisekspertidel inspekteerida rajatisi, mida on seostatud selle närvimürgiga, ning esitada "tõestatava" kinnituse, et Novitšokki ei kasutata uuesti.

"Nad ei ole seda seni teinud," ütles Singh kongressis. "Me kavatseme kehtestada väga karmi teise sanktsioonidepaketi."

Ta ütles, et uued sanktsioonid hõlmavad muu hulgas pangandust ja igasuguse välisabi blokeerimist.

Esimene sanktsioonidepakett seoses Skripalide mürgitamisega kehtestati augustis. Sellega peatati välisabi Venemaale, välja arvatud humanitaarabi, ning keelati valitsuse krediiditugi ekspordiks Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles