Raport: Saksa julgeolekujuht edastas AfD-le tundlikku informatsiooni (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans-Georg Maassen ja Horst Seehofer.
Hans-Georg Maassen ja Horst Seehofer. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix

Saksa siseluureameti (BfV) juht Hans-Georg Maassen edastas väidetavalt tundlikku informatsiooni luureameti ilmumata raportist parempopulistlikule erakonnale Alternatiiv Saksamaale (AfD).

Suhted Maasseni ja AfD vahel võeti eile veelgi teravama tähelepanu alla, kuna ilmnes, et siseluureameti juht oli väidetavalt edastanud aastaraporti informatsiooni enne selle ilmumist parempopulistidele.

Varem on ilmnenud teateid, et Maassen võis jagada endise erakonna esinaise Frauke Petryga teavet, kuidas vältida luureametite pealtkuulamist.

AfD Bundestagi saadik Stephan Brandner kinnitas, et Maassen andis talle 13. juunil katkeid raportist, viis nädalat enne selle avaldamist.

«Me rääkisime erinevatest arvudest, mis seal sisaldusid,» lausus Brandner ringhäälingule ARD. Muuhulgas arutati islamistide arvu riigis.

Maassen on viimastel nädalatel juba sattunud kriitika alla seoses väidetega, et julgeolekul ei ole piisavalt tõendeid, et kinnitada migrandivastast vägivalda paremäärmuslaste meeleavaldustel Chemnitzis.

Opositsioonierakonnad kutsusid Maassenit tagasi astuma seoses kahtlustega, et ta on mestis paremäärmuslastega ja suhtleb liiga lähedalt AfD-ga. Seni on tema ülemus, siseminister Horst Seehofer Maassenit toetanud.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles