#ZolotovChallenge: venelased esitavad rahvuskaardi ülemale veidraid väljakutseid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa rahvuskaardi ülem Viktor Zolotov.
Venemaa rahvuskaardi ülem Viktor Zolotov. Foto: Sergei Karpuhhin / Reuters / Scanpix

Pärast seda, kui Venemaa rahvuskaardi ülem Viktor Zolotov kutsus opositsioonipoliitiku Aleksei Navanõi duellile, et viimane hakklihaks tampida, on vene kodanikud asunud Zolotovile erinevaid väljakutseid esitama.

Vastuseks Zolotovi ärplemisele on Vene sotsiaalmeedias lendu lastud teemaviide #zolotovchallenge, mille raames inimesed rahvuskaardi ülemale kohati üsna veidraid väljakutseid esitavad.

Ujuja ja Peterburis tegutsev aktivist Viktor Soldatov postitas veebi video, milles kutsus Zolotovi, Putinit ja teisi ametnikke bandiitideks.

Tema sõnul oleks olnud Zolotovi poolt Navalnõi korruptsioonisüüdistustele aktsepteeritav reaktsioon mõistlik poliitiline debatt, mitte ähvardamine füüsilise vägivallaga. Seejärel kutsus Soldatov rahvuskaardi ülema ujumises mõõtu võtma, kaotaja pärjatakse aga alavääristava tiitliga. Navalnõi süüdistas Zolotovi relvajõududele mõeldud raha omastamises.

Dožd TV produtsent Anna Mongait märkis, et Navalnõi toetajate hakklihaks muutmine ei saa olema lihtne ning kutsus üles kõiki demokraatlike vaadetega mõõgavõitlejaid ette astuma ja Zolotovi kogu sügise tegevuses hoidma.

Üks Twitteri kasutaja andis fotopostitusega teada, et sel aastal on olnud hea õunasaak ning kutsus Zolotovi koogiküpsetamise võistlusele.

Samuti kutsuti Zolotovi osa võtma videomängu Heroes of Might and Magic duellist.

Olga Matei kutsus Zolotovi aga imetamisvõistlusele.

Kõige keerulisema ülesandega võis lagedale tulla aga stsenarist Oleg Kozõrev, kes kutsus Zolotovi huumoriduellile.

«Ma kutsun sind naljavõistlusele,» kirjutas Kozõrev Facebookis. «Kumb meist suudab mõelda välja parema nalja Putini kohta. Ma luban, et teen oma naljad poole lahjemaks.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles