Põhja-Carolinas on 150 linnaelanikku tulvade tõttu lõksus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulekiirust mõõtvad New Berni tudengid.
Tuulekiirust mõõtvad New Berni tudengid. Foto: Gray Whitley / AP / Scanpix

USA-s Põhja-Carolina osariigis ootab 150 kahe jõe vahelisel alal asuva New Berni linna elanikku üleujutuse tõttu evakueerimist. Tulvad on toonud kaasa USA idarannikul maabunud orkaan Florence.

USA kriisiameti FEMA kaks päästemeeskonda asusid elanikke evakueerima ning teel on veel päästjaid, vahendas telekanal WXII-TV.

Praeguseks on ohutusse paika toimetatud umbes 200 inimest, sõnas New Berni linna pressiesindaja Colleen Roberts telekanalile WRAL-TV.

Üle kallaste tõusnud Neuse jõgi.
Üle kallaste tõusnud Neuse jõgi. Foto: EDUARDO MUNOZ / REUTERS

Riikliku orkaanikeskuse teatel on lähedalasuva Neuse jõe veetase tõusnud üle kolme meetri. Veetase tõuseb veelgi tormi liikudes üle piirkonna, sõnas linnaametnik.

New Berni võimud soovitavad elanikel minna oma majade teisele korrusele ja päästjaid oodata.

Üle kallaste tõusnud Neuse jõgi jõuab majadeni.
Üle kallaste tõusnud Neuse jõgi jõuab majadeni. Foto: EDUARDO MUNOZ / REUTERS

USA osariikide Carolina ja Põhja-Carolina poole liikuv orkaan Florence nõrgenes täna öösel esimese kategooria tormiks.

Riiklik orkaanikeskus teatas eile kell 23 (Eesti aeg täna kell 6), et Florence'i maksimaalne püsiv tuulekiirus on 150 kilomeetrit tunnis ehk umbes 42 meetrit sekundit. See tähendab, et Florence on Saffir-Simpsoni skaalal nõrgim ehk esimese kategooria torm. Samas hoiatas keskus, et tormituuled on siiski väga ohtlikud.

New Bern.
New Bern. Foto: EDUARDO MUNOZ / REUTERS

Tormi kese oli hommikul Põhja-Carolina linnast Wilmingtonist umbes 95 kilomeetrit kagus ja liikus kiirusega üheksa kilomeetrit tunnis.

Florence oli vahepeal neljanda kategooria torm, kuid kolmapäeval nõrgenes ta kahe kategooria võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles