Rahutused Egiptuses koguvad üha enam tuure üles

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Egiptuse pealinnas Kairos veedeti juba kolmas rahutu öö, kui sõdurid ja märulipolitseinikud püüdsid tühjendada Tahriri väljakut tuhandetest meeleavaldajatest.

Kokkupõrgetes on saanud surma vähemalt 13 inimest. Euroopa Liit mõistis vägivallatsemise hukka, vahendas AFP.

Ajutise sõjalise nõukogu vastu suunatud meeleavaldusi leidis aset ka teistes suurlinnades, nagu näiteks Aleksandrias, Suessis ja Ismailias.

Julgeolekujõud ja politsei kasutasid inimeste minema ajamiseks Tahriri väljakult kumminuiasid- ja kuule ning pisargaasi. Ka panid nad põlema meeleavaldajate telke.

Tsiviilelanikud pildusid korrakaitsejõudude sõdureid kividega.

Eelmisel reedel kogunes Kairo keskväljakule ligi 50 000 inimest, kes nõudsid tsiviilvalitsuse võimule tulekut. Märuliks läks pealinnas laupäeval. Inimesed tahavad, et sõjavägi naaseks põhitegevuse ehk piiri valvamise juurde ega püüaks haarata muid positsioone.

Tsiviilelanike seas ühendasid jõu uuendusmeelsed ja konservatiivsed islamistid, keda ärritab sõjalise nõukogu püüd seada end seadustest ja parlamendist kõrgemale ka pärast parlamendivalimisi, mis annaks võimaluse sekkuda otsuste langetamisesse.

Valitsus kinnitas eile õhtul, et parlamendivalimised leiavad vastavalt varasemate teadete järgi aset 28. novembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles