USA vabavõitleja pääses Krasnogorski linnavalitsusse (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Monson.
Jeff Monson. Foto: Mikhail Pochuyev/TASS/Scanpix

USA vabavõitleja Jeff Monson kandideeris eelmisel nädalavahetusel Moskva oblasti Krasnogorski linnavalitsusse ning osutus valituks.

Monson kandideeris president Vladimir Putini Ühtse Venemaa partei ridades. Pärast valimisi teatas ta: «Olen võtnud vastu oma ülesanded Krasnogorski linnavolikogu liikmena! Aitäh usalduse eest!»

Minnesotast pärit 47-aastane Jeff Monson on vabavõitlejana pidanud 88 matši, millest võitnud 61. Aastatel 2005-2006 võitles ta ka võistlussarjas UFC. Lisaks on tegu endise Brasiilia jiu jitsu maailmameistriga.  

Jeff Monson.
Jeff Monson. Foto: Shamukov Ruslan / ITAR-TASS / scanpix

Monson on pikalt üles näidanud kiindumust Venemaa ja ka Nõukogude Liidu vastu ning alustanud mitmeid oma matše Nõukogude Liidu hümniga.

2016. aastal sai ta Abhaasia aukodaniku tiitli ning eelmisel aastal anti talle ebaseadusliku isehakanud Luganski rahvavabariigi kodakondsus ning tunnustamata pass. Selle aasta mais otsustas Putin vabavõitlejale Venemaa kodakondsuse anda.

Juunis teatas Monson, et tahab kohalikel valimistel Krasnogorskis kandideerida ning tulevikus saada Venemaa riigiduuma liikmeks. 

Radikaalsete poliitiliste vaadetega Monson peab end anarhistiks ja kommunistiks ning kohtus mõni aasta tagasi muu hulgas ka Venemaa Kommunistliku Partei juhi Gennadi Zjuganoviga. Hoolimata kommunistlikest vaadetest otsustas ta valimistel kandideerida hoopis võimupartei ridades.  

Kuigi valituks võis Monson osutuda, siis vene keelt tuleb võitlussportlasel veel kõvasti harjutada:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles