Nigeeria petised saadeti kohtu ette

Merili Arjakas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: Wietske Visser/Ap/Scanpix

Paari Nigeeria petukirjade saatjat on viimasel ajal tabanud ebaõnn: sellel nädalal on vastutusele võetud kaks petturit, üks Austraalias, teine Ühendriikides. Petuskeemid aga vaibumise märke ei näita.

Eile esitas Austraalia politsei süüdistuse 43-aastasele nigeerlasele, kes oli immigratsioonikeskuses üles seadnud petuvõrgustiku. Kolme kaasosalise, 16 telefoni ja 17 SIM-kaardi abil peteti ohvritelt välja 1,8 miljonit eurot, mis saadeti Nigeeriasse. Austraalia politsei peab vähetõenäoliseks, et ohvritel õnnestub kunagi kaotatud raha tagasi saada.

Sarnast petmisviisi kasutanud Nigeeria päritolu Onyekachi Opara, kelle saadetud e-kirjad proovisid petta ärimehi kogu maailmas, mõisteti teisipäeval Ühendriikides viieks aastaks vanglasse. Opara ja tema kaasosaline arreteeriti Lõuna-Aafrika Vabariigis 2016. aastal ja anti selle aasta algul USA föderaalvõimude kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles