Süürias tapsid islamistid 20 mõõdukat mässulist (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA toetatud mässuliste sõidukid Susahi küla juures
USA toetatud mässuliste sõidukid Susahi küla juures Foto: DELIL SOULEIMAN / AFP

Süüria idaosas tapsid sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik võitlejad varitsusrünnakus vähemalt 20 USA toetatud nõndanimetatud mõõdukat mässulist, teatasid võimuesindajad.

"Võitlejad liikusid edasi liivatormis, kui nad ootamatult ümber piirati. Islamiriigi pühasõdalased kasutasid lõhkeseadeldisi ja avasid seejärel tule," kirjeldas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse esindaja.

Süüria režiim ei valmistu suurpealetungiks opositsiooni viimasele kantsile Idlibi provintsile, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov reedel ja kinnitas, et Moskva teeb kõik tsiviilelanike kaitsmiseks.

Süüria valitsusväed on koodunud viimastel nädalatel Idlibi ümbrusse ning kardetakse õhu- ja maavägede suurpealetungi Venemaa toel, et viimane suurem mässuliste piirkond vallutada.

"See, mida praegu serveeritakse kui Süüria vägede pealetungi Venemaa toel, ei ole faktide tõetruu esitamine," ütles Lavrov Berliinis.

" Süüria väed ja meie ise lihtsalt reageerime Idlibi tsoonist tulevatele rünnakutele," väitis ta.

Lavrov kinnitas, et Süüria tsiviilelanike heaolu on Venemaale väga tähtis.

"Me hoolitseme nende asjade eest, me rajame humanitaarkoridore, moodustame relvarahutsoone ja teeme kõik tagamaks, et tsiviilelanikkond ei peaks kannatama."

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles