Kreeka kohus otsustas küberkurjategija Venemaale välja anda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Vinnik koos politseinikest saatjatega.
Aleksander Vinnik koos politseinikest saatjatega. Foto: SAKIS MITROLIDIS / AFP

Kreeka ülemkohus teatas reedel, et rahapesus süüdistatav Vene küberkurjategija Aleksandr Vinnik tuleb Venemaale välja anda.

Vinnik, keda süüdistatakse krüptoraha ehk bitcoine kasutanud digitaalse valuutavahetusplatvormi BTC-e haldamises ning kuritegelikul teel saadud raha pesemises, peeti kinni juulis Põhja-Kreeka kuurortlinnas Halkidikis ja on sestpeale vangis.

Venemaale väljaandmise kohta langetab lõpliku otsuse Kreeka justiitsminister.

Vinnik on öelnud, et nõustub Venemaale väljaandmisega, ehkki teda süüdistatakse seal pettuses kokku 9500 euro suuruse summa ulatuses.

Küberkurjategija väljaandmist nõuavad ka USA ja Prantsusmaa, nende pettusesüüdistused puudutavad märksa suuremaid summasid.

USA kohus esitas eelmisel aastal Vinnikule 21 süüdistust identiteedivargusest narkoärile kaasaaitamise ja rahapesuni.

Prantsusmaa vahistamismääruses öeldakse, et Vinnik pettis aastatel 2016-18 raha välja 100 inimeselt kuues Prantsuse linnas. Vinnik ise eitab süüd ja kaitsja väidab, et mingeid tõendeid süü kohta ei ole Prantsusmaa esitanud.

"Kaitse arvab, et Prantsumaad kasutatakse selleks, et anda Aleksandr lõpptulemusena välja USA-le," ütles Spirliadis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles