Itaalia siseminister võrdles migrante orjadega (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia siseminister Matteo Salvini.
Itaalia siseminister Matteo Salvini. Foto: HANS PUNZ / AFP / Scanpix

Itaalia siseministrile Matteo Salvinile sai osaks pahameel, kui ta võrdles Aafrikast saabuvaid migrante orjadega.

Itaalia parempoolse partei Liiga liider ja siseminister Matteo Salvini avaldas oma Facebooki lehel video, milles võrdles Aafrikast saabuvaid migrante orjadega. Väljaütlemise järel sai talle osaks Luksemburgi välisministri pahameel.

«Luksemburgi välisminister ütles täna hommikul, et me vajame migrante, kuna Euroopa on vananemas. Ma ütlesin talle, mina töötan selle nimel, et noored itaallased (ja eurooplased) tuleksid tagasi laste ilmaletoomise juurde, sest me ei taha uusi orjasid,» sõnas Salvini.

Videos räägib minister, et ta saab palka selle eest, et aidata noortel inimestel taas lapsi saada, mitte asendamaks eurooplaseid Aafrika noortega.

«Võib-olla Luksemburgis on selle järele vajadus, aga Itaalias on vaja aidata meie lastel saada lapsi, mitte asendada tulemata jäänud lapsed uute orjadega,» ütles Salvini.

Itaalia siseministrist paar kohta eemal istunud Luksemburgi välisminister Jean Asselborn ärritus ministri sõnade peale, ent ei jäänud Salvinile vastust võlgu. Asselborn tuletas talle meelde välismaal töötavaid itaallasi.

«Nad tulevad migrantidena ja töötavad Luksemburgis selleks, et Teil Itaalias oleks võimalik maksta oma laste eest,» ütles Asselborn ja võttis vastuse kokku prantsusekeelse vandumisega «Merde alors!».

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles